אין חכם כבעל רישיון

1024
מאות הזוגות הצעירים המתכננים להינשא במהלך הקיץ הקרוב, ינסו כבר בימים הקרובים לסכם את כל שנדרש לקראת מה שאמור להיות היום המאושר בחייהם, ובראש וראשונה...
אין חכם כבעל רישיון
להשראה, טיפים ייחודיים והמלצות חמות עקבו אחרינו באינסטגרם!
מאות הזוגות הצעירים המתכננים להינשא במהלך הקיץ הקרוב, ינסו כבר בימים הקרובים לסכם את כל שנדרש לקראת מה שאמור להיות היום המאושר בחייהם, ובראש וראשונה הסכם לשכירת האולם, או גן האירועים, בו תתקיים חתונתם.

שכירת אולם או גם אירועים היא בלי ספק המשימה החשובה במגוון המשימות שעל כל חתן וכלה לבצע לקראת היום בו יממש הלכה למעשה את אהבתם. מעבר לכך שמדובר בהוצאה היקרה ביותר ביום החתונה, מדובר גם בפרמטר שיש בו לא מעט סיכונים.
הסיבה לכל הנ"ל הם הפרסומים שהופיעו במהלך השנים האחרונות בתקשורת האלקטרונית והכתובה על גני אירועים ואולמי שמחות שפעלו ללא היתר, ונסגרו ממש ערב החתונה המובטחת, או על כאלה שב"רגע האמת" התברר שהם חסרים תנאים בסיסיים לקיום חתונה (כמו לדוגמא, גנרטור חרום, חניה, דרכים נגישות לנכים וכו') וגם כאלה (כדוגמת "גן אורנים" בתל-אביב) שבשל קשיים פיננסיים סגרו את שעריהם, לעיתים גם יום לפני החתונה.

תקצר היריעה מלהכיל את כל הפרמטרים שעל חתן וכלה לבחון ולבדוק טרם הוא חותם על חוזה לשכירות אולם או גן אירועים, לכן נסתפק בשני הפרמטרים החשובים והמרכזיים.
כפי שהמציאות מוכיחה, פועלים בישראל כמה וכמה אולמי שמחות וגני אירועים שאין להם (מסיבות כאלה ואחרות, שלא נתעכב עליהם הפעם) רישיון עסק. וכך, כפי שעולה מהפרסומים, מצאו עצמם במהלך השנים האחרונות כמה וכמה זוגות צעירים, בליל כלולותיהם - ולאחר ששילמו כבר ממיטב כספם – מול שער נעול של אולם האירועים, כששלט של העירייה מבשר חגיגית שהמקום נסגר מכיוון שפעל ללא רישיון.
וזה עוד לא הכל. חשוב להבין שגן אירועים, או אולם שמחות הפועלים ללא רישיון עסק כדת וכדין, בספק רב אם הם עומדים בפיקוח של הרשות המקומית ומשרד הבריאות בכל הקשור לנושא התברואה. במילים אחרות: קיימת סבירות גדולה שהמקום פועל ללא תקנים של תברואה ועלול לסכן את אורחי החתונה. כבר היו דברים מעולם.
ועוד: הפעלת גן אירועים או אולם שמחות ללא רישיון כדת וכדין, פירושו הפעלת המקום מבלי שהוא עומד תחת פיקוח הגופים הרלבנטיים, כמו לדוגמא מכבי האש. מכאן ועד לחשש שהאתר אינו לתרחישי חירום המרחק כבר אינו גדול. והאמת? בצדק רב.

ועוד פרט חשוב שכדאי מאוד לקחת בחשבון כשמדברים על רישיון עסק. לכל אולם או גם אירועים יש מה שמכונה ביטוח צד ג'. מדובר בביטוח שאמור לכסות את הפיצוים לאורחי החתונה במקרה של נזק כזה או אחר אשר יגרם להם בשל שהותם במקום. בספק רב אם חברות ביטוח יסכימו לבטח אולם שמחות או גן אירועים שאין לו רישיון עסק כדת וכדין.

האסון ב"אולמי ורסאי" בירושלים – שם התמוטטה רצפת האולם במהלך חתונה, עשרות אורחים נהרגו ועשרת אחרים נפצעו. בדיעבד התברר שהאולם פעל ללא רישיון עסק, לא נענה לצווי הסגירה של העירייה וכמובן לא בוטח בביטוח צד ג'. התוצאה: לעשרות האורחים שנפצעו במהלך החתונה ולמשפחות ההרוגים לא הייתה אפילו כתובת (זולת העירייה, אשר לא דאגה להוציא אל הפועל את צו הסגירה) לתביעת פיצויים.
0 תגובות