הפקת חינה

1770
בדור הקודם היתה הפקת חינה מזוהה עם מסורת עדות המזרח – מרוקו, תימן, הודו, פרס, תוניס, כורדיסטאן וכיו"ב, כיום כלות מכל העדות חוגגות טקס חינה. כן, גם כלות אשכנזיות, ולא רק אם הן נישאות לחתן ממוצא מרוקאי או תימני.
הפקת חינה
להשראה, טיפים ייחודיים והמלצות חמות עקבו אחרינו באינסטגרם!

הפקת חינה

חִינָה היא טקס הנהוג בקרב עמים שונים במזרח התיכון, בצפון אפריקה ובאסיה (בין היתר בקרב חלק מיהודי עדות המזרח) לפני החתונה. בטקס זה צובעים החתן והכלה את ידיהם בצבע צמחי המופק מעלי צמח החינה לסימן של מזל טוב.
נהוג לערוך את טקס החִינה מספר ימים לפני החתונה, טקס זה מהווה מעין מעבר מחיים כיחידים לחיי זוגיות. בטקס מורחים בחומר אדום-כתום המופק מצמח ששמו העממי הוא "חִינָה" בצורה עגולה על כפות ידי החתן והכלה כרמז לצורתו של מטבע, כברכת שפע. יש הסוברים, שמקור המילה חינה הוא צירוף המילים למצוא חן, כך, שבערב החינה צריכה הכלה למצוא חן בעיני חתנה המיועד.
בחינה נהוג לתת מתנות כמו תכשיטים לכלה מהורי החתן ושעון יוקרתי וזהב לחתן מהורי הכלה.


בדור הקודם היתה הפקת חינה מזוהה עם מסורת עדות המזרח – מרוקו, תימן, הודו, פרס, תוניס, כורדיסטאן וכיו"ב, כיום כלות מכל העדות חוגגות טקס חינה. כן, גם כלות אשכנזיות, ולא רק אם הן נישאות לחתן ממוצא מרוקאי או תימני. זה כבר לא מחזה נדיר לראות ערב חינה על הדשא בקיבוץ , במושב או בחצר האחורית בכפר שמריהו. בשנים האחרונות עשה טקס החינה קמבאק מרשים, ונחל הצלחה אצל מפורסמים רבים.


אפשר לומר כי הפקת חינה היא מנהג עדתי שנחגג קודם החתונה וכיום זוגות רבים לא מוותרים על החגיגה ומקיימים טקס חינה מפואר עם כל הסממנים העדתיים של הטקס. הנפוצה בהם היא החינה המרוקאית.

הפקת חינה הפכה להיות עסק לא זול. מדובר בתלבושות מיוחדות, תפאורה, תכשיטים, אולם, להקה או תקליטן, עוגיות מיוחדות ועוד.
לא עוד חינה מצומצמת לבני המשפחה כפי שהיתה נהוגה בעבר ואף נחגגה בבית הורי הכלה אלא מדובר באירוע ל 100 עד 250 מוזמנים באולם שמחות.

הפקת חינה בבית הורי הכלה עם תלבושות משפחתיות, עוגיות שמכינות הדודות, מערכת הגברה ביתית ואוכל מסורתי שמבשלות האמהות, יכולה להסתכם בעלות של  קרוב ל 7000 ש"ח.
לעומת זאת, חינה מפוארת כוללת הפקת חינה מקצועית: תלבושות, אוהל חינה מרוקאי, פינת מופלטה וספינז', להקה לחינה ואולם מעוצב בסגנון מרוקאי אתני (אפשר להוסיף גם חיפוי קירות ועיצוב השולחנות והכסאות), עוגיות מרוקאיות מרהיבות והזמנה מעוצבת. עלות הפקת חינה כזאת יכולה להסתכם בעלות של עד 40,000 ש"ח ל 250 מוזמנים.

כדי לחסוך בעלויות הפקת חינה ניתן להזמין פחות אנשים רק את הקרובים ביותר, אפשר לחגוג אותה במסעדה או אולם קטן, אפשר לבקש מבנות המשפחה לעזור במטעמים כמו עוגיות וכד, לוותר על מארגנת/ מפיקת חינות ואפשר גם לבקש מבני משפחה בגדים מסורתיים פשוטים שגם הם עושים את העבודה.
 
רוב החינות הן שילוב של ערב מלכותי מפואר –רוב הזוגות לא מוותרים על האוהל המרוקאי, תלבושות לחינה ומגשי העוגיות המעוצבים. אך חוסכים עלויות בדרכים אחרות: הזמנת המוזמנים לחינה היא הבסיס לחסכון – ניתן לחגוג טקס חינה מרגש ומוצלח עם כ -100 אורחים הקרובים ביותר. סוגרים עם תקליטן שמכיר את הסגנון המוסיקלי המתאים לעדה, וחוגגים במסעדה, בבית או באולם קטן. טקס חינה כזה הוא בעלות ממוצעת של עד 20,000 ש"ח.

לסיכום, ישנה סמליות מיוחדת בהפקת חינה. הפקת חינה מסמלת שמירה מעין הרע, סגולה לפריון, אושר ושלמות בחיי הנישואין, בריאות וחיים ארוכים. החתן והכלה נהנים מחגיגה גדולה טרם חגיגת החתונה באווירה מיוחדת ומקרבת לבבות.

מעצבי חינות :   חינה  |   חינות  |  שמלות חינה  |  הפקת חינות

0 תגובות