בון אפטיט

186
אין ספק שמרכיב האוכל בכל חתונה הוא קריטי ביותר: בפני הזוגות הצעירים, המבקשים לגבש את "סדר היום" הקולינרי ביום החשוב בחייהם, עומדות מספר דילמות מכריעות...
בון אפטיט
להשראה, טיפים ייחודיים והמלצות חמות עקבו אחרינו באינסטגרם!
"בון אפטיט"

אין ספק שמרכיב האוכל בכל חתונה הוא קריטי ביותר: בפני הזוגות הצעירים, המבקשים לגבש את "סדר היום" הקולינרי ביום החשוב בחייהם, עומדות מספר דילמות מכריעות: איך מגבשים תפריט לחתונה? מה עדיף: בשר בקר או עוף? האם שווה 'ללכת' על מזנון קינוחים?

מבלי להוריד במאום מחשיבות המרכיבים הקיימים בחתונה (מוזיקה, אולם, צלם וכו'), נדמה כי אחד המרכיבים החשובים והמשמעותיים יותר, אולי אפילו המרכזי, הוא מרכיב האוכל. בפרפראזה על הקלישאה האומרת ש"הצבא צועד על קיבתו", ניתן לקבוע באופן חד משמעי שהתפריט הינו המרכיב היותר משמעותי בקביעת רמת ההנאה של האורחים ובני המשפחה מהחתונה. מכאן גם שימת דגש מיוחדת שמיחסים החתן והכלה לנושא ספציפי זה .

אחת הטעויות הנפוצות יותר (לפחות בשלב ההתחלה...) בקרב זוגות צעירים הבאים לגבש תפריט לחתונה שלהם, הוא ניסיון לכפות את טעמם הקולינרי האישי. במילים אחרות: הם יוצאים מנקודת מבט של "מה אנחנו אוהבים לאכול?" ו"מאילו מאכלים אנחנו נהנים?".

טעות נפוצה אחרת של זוגות צעירים בבואם להרכיב תפריט לחתונה, הוא הרצון להוכיח עדכנות , תחכום ו'ללכת' על הטרנד הגסטרונומי. מה שאומר: לבחור את סוגי המזון (כמו לדוגמא אוכל יפני, תאילנדי וכו') המקובלים במסעדות הטרנדיות בעיר.

גיבוש תפריט לחתונה, הינה משימה לא קלה כלל . החתן והכלה חייבים להתייחס אליה במלוא כובד ראש ובשיקול דעת. כדי להצליח במשימה זו חייב הזוג הצעיר בראש ובראשונה להפנים מהר ככל שניתן את העובדה שמדובר אמנם באירוע שלהם, אך בפועל הוא מיועד לענג את האורחים.

הדבר האחרון שהזוגות הצעירים רוצים לשמוע : "לא היה אוכל בחתונה", "האוכל בחתונה היה לא לטעמנו". תגובות כאלה בדיוק ישמעו במידה וינסו (מתוך כוווה טובה ומתוך אמונה שמדובר ביום החג האישי שלהם...) לכפות את טעמם על התפריט.

לכן, שם המשחק בגיבוש תפריט לחתונה הוא גיוון אופטימלי. מה שאומר: אפשר בהחלט לשלב בתפריט מרכיבים מתוחכמים ועדכניים, אפשר גם לכלול בתפריט מנות אהודות על בני הזוג, אבל לצידן חייב שיהיו גם כל אותן מנות פופולריות (כן, אותן מנות 'פשוטות' לכאורה, סטנדרטיות וקונבנציונאליות) אשר הוכיחו את עצמן במהלך השנים.

אחת השאלות הקריטיות בהרכבת המנות היא על מה ללכת :"בשר בקר" או " עוף" ? כשהארוחה בחתונה מבוססת על מזנון (בעגה המקצועית: Buffet), השאלה הזו אינה קיימת, כמובן. חברות ההסעדה (קייטרינג) ובעלי האולמות מאפשרים בחירה של כמה סוגים ומינים של בשר. בכלל, בסוג זה של הגשה ניתן לקבל מגוון גדול יותר של אופציות, כך שכל אחד מהאורחים יכול למצוא את המנה בו חשקה נפשו.


0 תגובות