החתן לא מוותר על מקומו!

984

הימים בהם החתן הצעיר התבקש רק להגיע לחתונה, חלפו מהעולם, על פי הערכת אנשי מקצוע בתחום...

החתן לא מוותר על מקומו!
להשראה, טיפים ייחודיים והמלצות חמות עקבו אחרינו באינסטגרם!

החתן לא מוותר על מקומו!

הימים בהם החתן הצעיר התבקש רק להגיע לחתונה, חלפו מהעולם, על פי הערכת אנשי מקצוע בתחום, יחס ההוצאות בין החתן לכלה עומד כיום על 65% ל-35% ("לטובת" הכלה, כמובן), מה שמסמן שינוי מגמה משמעותי ביותר: "אפליה מתקנת" מתחת לחופה

הנתונים מדברים בעד עצמם: אם עד לפני עשור שנים "החלוקה" בין הוצאות החתן והכלה הייתה ביחס של 95% ל-5% "לטובת", הכלה, כמובן (וגם זה במקרים "חריגים" בהם החתן גילה סימנים של התמרדות...), הרי שבשנים האחרונות היחס הזה הולך ומצטמצם. כיום, כך על פי הערכת אנשי מקצוע בתחום, יחס ההוצאות בין החתן לכלה עומד על 65% ל-35% ("לטובת" הכלה, כמובן), מה שמסמן שינוי מגמה משמעותי ביותר.

הנתונים הללו מהווים בבחינת מהפך דרמטי, בהתחשב בעובדה שעד לפני שנים לא ארוכות, אף אחד לא ספר ממש את החתן. החתן הצעיר הסתפק, במקרה הטוב, ברכישת חליפה, כותונת לבנה וזוג נעליים. במקרה הפחות טוב, הוא הסתפק בחליפה של האח הגדול ששכבה בארון במשך שנים כאבן שאין לה הופכין.

הימים בהם החתן הצעיר התבקש רק לשמש לכלה כנהג צמוד ולהוביל אותה (ואת אימה) לכל הסידורים שהיא עורכת בימים שלפני החתונה חלפו מהעולם. עברו גם הימים בהם כל מה שהחתן לעתיד התבקש רק להגיע לחתונה, תוך תזכורת קבועה ש"אל תשכח להביא את הטבעות".

באופן הטבעי ביותר המגמה הזו לא נעלמה מעיניהם של נותני השירות השונים בתחום. ובהתאם לכללי השוק המקובלים (בתפר שבין ביקוש להיצע), שינו חלק גדול של נותני השירות את מערך הייצור והשיווק שלהם. "המלכה" זוכה אמנם לתשומת לב גדולה יותר, אבל אליה מצטרף עתה גם "המלך".

כיום, כפי שמתברר, מהווה החתן פקטור משמעותי בכל חתונה ומככב באירוע שווה בשווה (כמעט...) לצד רעייתו לעתיד. מדובר במה שנראה כ"אפליה מתקנת", ההולכת וצוברת תאוצה גדולה במהלך השנים. המספרים מוכיחים זאת טוב יותר מכל דבר אחר. אנשי מקצוע יודעים להעיד כי אם בעבר הרחוק סך הוצאותיו של החתן הסתכמו באלף שקלים לכל היותר, הרי שבשנים האחרונות סך הוצאותיו של החתן יכולות להגיע גם לכמה עשרות אלפי שקלים!

זה מתחיל עוד זמן לא קצר לפני החתונה עצמה, בשלב ההכנות. ההערכה אומרת כי 50% לכל הפחות מכלל החתנים לעתיד פוקדים בחודשים שלפני החתונה מכוני כושר, על מנת להשיל מעל עצמם את הקילוגרמים המיותרים. יש גם כאלה שאינם מוותרים על ביקור אצל קוסמטיקאית כדי לבצע טיפול יופי – מניקור, פדיקור וכיוצא באלה של פינוקים. אלה הזקוקים לכך, פוקדים גם את בתי הספר למחול, כדי ללמוד או לשפר את צעדי הריקוד.

ויש גם כאלה, תאמינו או לא, שמרחיקים לכת ולקראת היום החשוב בחייהם מבצעים שיפוץ קוסמטי-פלסטי (החל מהסרת שיער מהגוף, בניתוח אף, שאיבת שומן, וכלה במתיחת פנים), כל אחד על פי צרכיו האישיים.

 

0 תגובות