וכל המרבה, הרי זה משובח

776
מי שנכח במהלך השנה-שנתיים האחרונות בחתונות שהתקיימו בישראל, יכול להעיד שהכלות הישראליות אימצו את טרנד ריבוי השמלות בשתי ידיים ובאהדה גדולה "החלוקה" ברורה: שמלה אחת לקבלת הפנים, שמלה אחת...
וכל המרבה, הרי זה משובח
להשראה, טיפים ייחודיים והמלצות חמות עקבו אחרינו באינסטגרם!
מי שנכח במהלך השנה-שנתיים האחרונות בחתונות שהתקיימו בישראל, יכול להעיד שהכלות הישראליות אימצו את טרנד ריבוי השמלות בשתי ידיים ובאהדה גדולה "החלוקה" ברורה: שמלה אחת לקבלת הפנים, שמלה אחת (המרכזית) לטקס החופה, שמלה שלישית לשלב הריקודים ושמלה רביעית לשלב האחרון בחתונה, השלב בו ראשוני האורחים עוזבים את האירוע.


לבחור שמלת כלה הינה משימה לא קלה כלל ועיקר על כך יכולה להעיד כמעט כל מי שנישאה. לעיתים נדרש מהכלה לכתת רגליה בין כמה וכמה מעצבי שמלות כלה על מנת לבחור את "האחת והיחידה" - השמלה בה תפציע בחתונתה.
כל זה הולך ומשתנה. אם עד עכשיו המרוץ אחר שמלת הכלה היה בבחינת משימה בלתי אפשרית כמעט, אל תקנאו בכלות שאמורות להינשא בשנה-שנתיים הקרובות. המגמה המסתמנת בשנה האחרונה בכל הקשור לשמלות, היא שהכלה - מלכת הערב – מתהדרת לא רק בשמלה אחת, אלא בשתיים ולעיתים גם בשלוש וארבע!
לפני כשנה פרסם ה"ניו-יורק טיימס" כתבה על טרנד ריבוי השמלות. אחת המרואיינות, אלין שמה, סטודנטית מניו-יורק, סיפרה כי ההחלטה לרכוש שתי שמלות לחתונה לא הייתה מתוכננת. "במשך מספר שבועות התלבטתי בין שתי שמלות שמצאו חן בעיני ולא יכולתי להחליט", שחזרה, "שתי השמלות היו יפות מאוד וישבו עלי טוב. ומה שלא פחות מעניין,הן היו שונות בלוק האחת מהשנייה. לא ידעתי במה לבחור, עד שאבא שלי בא איתי יום אחד למדידות. 'מה הבעיה'? הוא שאל, 'תקני את שתיהן'. החל ויכוח. בשביל מה צריך שתי שמלות כלה? ודווקא הוא פתר את הנושא בפשטות: 'אחרי החופה תחליפי שמלות, זה יכול להיות אטרקציה'. קניתי את הרעיון בשתי ידיים".

גם סוזן ריינין, צעירה ניו-יורקית אחרת, ידעה לספר כי לא תכננה את רכישת ארבע שמלות הכלה לחתונתה. זה החל חודשים ארוכים לפני החתונה. היא סיפרה: "גלשתי באינטרנט בחיפוש אחר הצעות לשמלות כלה ונתקלתי באתר מסוים בשמלה מהממת. בו במקום רכשתי אותה. במקביל הזמנתי שמלה אצל מעצב, על סמך תמונה במגזין כלות. בעוד המעצב שוקד על השמלה, ראיתי בחלון ראווה של חנות בעיר שמלת כלה מהממת. רכשתי אותה כיוון שלא ידעתי בדיוק כיצד תשב עלי השמלה שהזמנתי. את השמלה הרביעית, שבסוף הייתה השמלה המרכזית שלי בחתונה, רכשתי יומיים לפני החתונה. חברה טובה שלי הסבה את תשומת ליבי אליה, עת טיילנו במרכז מסחרי. בתחילה חשבתי ללבוש בחתונה רק שמלה אחת, את זו האחרונה שרכשתי, אבל לאחר מכן היה מי שאמר לי שאין כל מניעה שלא אלבש את כל ארבעת השמלות במהלך החתונה – וזה בדיוק מה שעשיתי. היה לזה אפקט מצוין והאורחים הופתעו בכל פעם מחדש".

הרגשתי כמו מלכה
סינדרום ריבוי שמלות הכלה כבר מזמן אינו נחלתן הבלעדית של הכלות האמריקאיות. מי שנכח במהלך השנה-שנתיים האחרונות בחתונות שהתקיימו בישראל, יכול להעיד שהכלות הישראליות אימצו את הטרנד בשתי ידיים ובאהדה גדולה.
"האמת שדי הושפעתי מהחתונה של עינב בובליל", מספרת בגילוי-לב ענת בושאדי, 24, מתל-אביב, אשר נישאה לפני כחודשיים. "קראתי במדורי הרכילות שעינב החלפה במהלך הערב ארבע שמלות וחשבתי שזה רעיון נהדר. אם כבר, אז כבר. את השמלה המרכזית, זו בה נישאתי, עשתה לי בהזמנה מעצבת. שתי שמלות, פשוטות יותר, רכשתי בשתי חנויות נפרדות. השמלה הרביעית הייתה שמלת החתונה בה נישאה סבתא שלי, שלאחר 'מקצה השיפוצים' שעברה היא הפכה לשמלה מדהימה".

גם ריקי מטלון, 23, מרעננה בחרה להעביר את מה שהיא מכנה "הלילה המאושר ביותר בחיי", תוך שהיא מחליפה לא פחות ארבע שמלות שונות. לדבריה, על שתי שמלות היא תכננה מראש. על השתיים האחרות שנוספו היא החליטה תוך כדי ההכנות לחתונה. "בתוכנית המקורית רציתי שמלה אחת לטקס החופה ואילו שמלה אחרת, נוחה יותר, רציתי לשלב הריקודים" היא מספרת, "תוך שאני מודדת את השמלה שהזמנתי, ראיתי בסטודיו שמלה נוספת שמצאה חן בעיני. היא הייתה זולה יחסית וחשבתי שהיא יכולה להתאים לקבלת הפנים שתכננו, שהייתה בהשראת המראה הכפרי. לבסוף, החלטתי שאם כבר, אז כבר ורכשתי שמלה רביעית, שהייתה מאוד פשוטה, לשלב האחרון של הערב לאחר הריקודים. משהו צנוע ולא מסובך אמנם, אבל ישב עלי נפלא ונתן תחושה מלכותית".

ענת וריקי מעידות כי הגיעו לבחירת ארבע שמלות כלה באקראי, אך הן די יוצאות דופן. בענף שמלות הכלה יודעים לספר כי רוב רובן של הכלות הצעירות מחליטות מראש 'ללכת' על ארבע שמלות באירוע. יש כבר אפילו את ההתאמות המתבקשות. שמלה אחת לקבלת הפנים, שמלה אחת (המרכזית) לטקס החופה, שמלה שלישית לשלב הריקודים ושמלה רביעית לשלב האחרון בחתונה, השלב בו ראשוני האורחים עוזבים את האירוע.
מורן גואל, 24, מפתח-תקווה, אשר נישאה לפני כחצי שנה, סבורה שזו הייתה אחת ההחלטות הכי טובות שקיבלה בכל הקשור לחתונתה. "אתה משקיע בחתונה הרבה כסף, אז למה לא ללכת עד הסוף עם זה? חתונה זה אירוע של פעם בחיים. אירוע שהוא כל כולו 'הצגה' שלך. ואם כך, אז למה לא להרגיש כך באמת? השמלות שלבשתי היו יפות האחת מהשניה וקיבלתי המון מחמאות. הרגשתי כמו מלכה, והרי זה בדיוק התחושה שכל כלה בחתונתה רוצה להרגיש, לא"?

0 תגובות