חינות

1627

חינות, לכל עדה בישראל יש טקס חינה עם מנהגים ומסורת ייחודית המגיע מהבית מדור לדור. טקס החינה הוא מעין אירוסין בין החתן והכלה, שבו מורחים את החינה על כפות הידיים. בעבר נהוג היה שאת טקס החינה, עושה אם הכלה. ומכאן שזו הייתה הזדמנות טובה, להזמין את החתן ומשפחתו לבית הכלה

חינות
להשראה, טיפים ייחודיים והמלצות חמות עקבו אחרינו באינסטגרם!

חינות במרכז, טקס חינה מרוקאית

חינות מסורתיות כולל לבוש ומטעמים שעושים את החינות לחוויה שאין שניה לה.
לכל עדה בישראל' יש טקס חינה עם מנהגים ומסורת ייחודית המגיע מהבית מדור לדור. טקס החינה הוא מעין אירוסין בין החתן והכלה, שבו מורחים את החינה על כפות הידיים. בעבר נהוג היה שאת טקס החינה, עושה אם הכלה. ומכאן שזו הייתה הזדמנות טובה, להזמין את החתן ומשפחתו לבית הכלה. בטקס החינה מכבדים את החתן והכלה במתנות במיוחד בזהב ותכשיטים. לאחר שכל צד נותן את המתנה שלו, מורחים את החינה שאמורה לסייע במזל טוב, הצלחה, פריון ואף שומרת מ"עין הרע". גם לאופן מריחת החינה ישנה משמעות, את החינה יש למרוח בצורה עגולה כמו מטבע זהב רמז לשפע כלכלי. סבי עליו השלום סיפר לי: "במרוקו נהגו לחגוג "חינה מרוקאית" אוטנטית מפוארת כהכנה לחתונה שנמשכה שבוע שלם". הוא השתמש בחינה, שצבעה האדמדם הוטבע על כפות ידיו, על מנת לקבל, חופשה ממקום עבודתו

אחד הדברים החשובים בהצלחת טקס חינה הוא ללא ספק תלבושות לחינה, יש כמה וכמה אפשרויות
ל תלבושות לחינה האפשרות הראשונה לבחור מתוך מגוון רחב ומוכן של תלבושות לחינה מוכנות, אפשרות השנייה לתפור במיוחד לטקס החינה את תלבושות החינה לפי טעמכם האישי, מגוון הבדים בתחום זה נרחב מאוד ומאשר גיוון רחב, תפירת הבגדים נעשית בשונה מתפירה רגילה ומלווה בקישוטים ובעיצובים מיוחדים המותאמים למסורת תלבושות לחינה, אם זאת חשוב מאוד לראות ולהתרשם מתלבושות לחינה קיימות כדי לקבל רעיונות שריתה סולטנה מציגה מגוון רחב של תלבושות לחינה לכלה ולחתן וכמובן לאורחים, מארגנת החינות שריתה סולטנה מהמובילות בתחום טקסי החינה, שריתה סולטנה תעזור לכם לקבל את הרעיון הטוב ביותר לקבלת החלטה בתלבושות לחינה.

לא פעם בטקסי חינות שמעתי את התפעלותם של אנשים שלא נכחו בטקסי חינות מימיהם ולאחר מכן נכחתי בטקסי חינות משלהם.
אף אירוע אינו יכול להתחקות אחר טקס החינה מסיבה פשוטה, מעבר לססגוניות המרהיבה שמלווה את טקסי החינות, מעבר לעוגיות המדהימות בטעמן שנעשות בעבודת יד מפרכת ומעבר למנגינות המשמחות לבב שמלוות את טקס החינה. מעבר לכל זה ישנה אינטימיות, ליכוד ואחדות שקשה להתחקות אחריהם באירועים אחרים, בדרך הכלל המוזמנים הם אנשים קרובים ביותר לחתן והכלה, אם זה משפחה וחברים טובים והאחדות הלבבית הזאת של אנשים שבאמת מכירים ואוהבים אתכם יוצרים אנרגיה חזקה שזורה בשמחה ענקית.
בנוסף לכל זה ישנה סמליות מיוחדת לטקסי החינות. טקסי החינות מסמל שמירה מעין הרע, סגולה לפריון, אושר ושלמות בחיי הנישואין, בריאות וחיים ארוכים. החתן והכלה "כורתים ברית" על ידי מריחת ידיהם בבוץ ירוק, שאמור להתייבש טוב טוב לפני ששוטפים ועד אז מוחאים כפיים רק עם האצבעות והשמחה הולכת וגודלת וכל המסובים בטקס ה חינה רוצים לקחת חלק בברית המיוחדת הזאת ומורחים את עצמם "בזהב הירוק" גברים, נשים וטף ולו רק שידבוק בהם המזל הטוב והשמחה שאפפה את טקס החינה הזה.
הלבשת האורחים בטקס החינה הוא חלק חשוב בחוויה ומוסיף נופך מיוחד לטקס החינה וכמובן יוצר אוירה מיוחדת שאין דומה לה.

הפקת חינה של שריתה סולטנה, תוכלו ליהנות ממגוון גדול של תלבושות מרוקאיות מקוריות מיוחדות לאורחים, כמיטב המסורת המרוקאית. תלבושות חינה לאורחים כוללות עיצובים מרוקאים בשלל צבעים ועיצובים מיוחדים שלא תראו בשום אירוע, סרטים וכובעים מיוחדים, גלאביות אותנטיות לנשים וגברים בליווי, סטים במגוון צבעים, כובעים וטרבושים אותנטיים.
בנוסף תוכלו למצוא תלבושות לחינה לילדים, למלווים ומלוות והכל לאירוע צבעוני וססגוני, אותנטי וחוויתי.

עגלות חינה חוויה שבדרך כלל משאירה את האורחים פעורי פה.

המקורות היהודים טוענים כשלון או הצלחה של בית יהודי באחריותה של אם המשפחה אשת חייל מי ימצא, אני לא אדם שמשתייך לשום קבוצה פמיניסטית אבל בידי יש מספיק הוכחות מתוך השקפה עולם ומקורותינו היהודים אורתודוקסיים.. תבונתה של האישה על-פי אמונה זו, היא למעשה, המפתח להקים בית יהודי המושתת על ערכים.
יכול להיות שזו הסיבה שישנם שלוש מצוות אותן נדרשות לקיים בנות חווה היהודיות אף על פי שגם גברים יכולים לקיים מצוות אלו הן ניתנו לאישה.

הפרשת חלה
כמיטב המסורת הדלקת נרות ושמירת נידה, ראשי התיבות של המצוות יוצרות את המילה:
כנראה מרמזים לטקס החינה. הקושי היחידי שמצאתי לפירוש מעניין זה הוא הגיית המילה חינה בעברית .שהיא כאמור בתוספת האות יוד.
את ישוב הקושי שמעתי מפי סבתי מנוחתה עדן, לטענתה המילה חינה נהגת במרבית השפות של יוצאי יהדות ספרד ללא האות יוד והפירוש השני הוא היוד ראשי תיבה של המילה ילדים, שאף הם קשורים למהות טקס החינה, המושתת רובו ככולו על ברכות לזוג החדש והברכה החשובה ביותר היא ברכת פרי הבטן.

שלוש מצוות , חינה
זוגות המתכננים להקים בית חדש בישראל, מזמין אני אתכם להכיר את שלושת המצוות החשובות בטקסי חינה שהם ראשי התיבות של המילה חינה ועל כוחם והשפעתם על הבית היהודי. וכיצד בכוחם של שלושת המצוות להשפיע על בית המושתת על יסודות טובים, שופע ברכה וכמובן את החשיבות העליונה - בית פורה ומלא ילדים. טקס החינה נחגג מדור לדור מחבר אותנו למסורת עתיקה ולתכליתו של הבית היהודי, כנראה נשען על כתפי האישה המחויבת לשלושת המצוות. אני מזמין אתכם לקרוא מאמר בנושא:המתאר הקשר של טקס החינה בעדות ישראל. כמו גם על טקסי חינה מיוחדים כמו:חינה הודית ועוד

הפרשת חלה.
מקור מצוות הפרשת חלה בפסוק:
התורה מורה לנו להפריש כ 10 אחוז מעיסת הבצק, כתרומה לכוהנים ששירתו בבית המקדש.
אולם מאז חרב הבית, אנו מצווים להבעיר באש את החלק המופרש.
הפרשת חלה היא אחת המצוות התלויות בארץ ישראל, היא מבטאת את קדושת הארץ, למרות שגם הגברים נדרשים למצווה זו כמו הנשים, מצוות הפרשת חלה ניתנה לבנות ישראל.

נרות שבת.
מצוות הדלקת נרוה. הטעמים להעדפת הנשים במצווה הזו, נעוצים בכפרה על חטא התפוח בו הייתה מעורבת חווה. הטעם השני, משום שהאישה היא העוסקת העיקרית בצורכי הבית . מנהג מקובל בקרב נשות ישראל, להתפלל לאחר הדלקת נרות שבת ויום טוב, לזכות בבנים ובנות, בישועה ורחמים כמו גם פרנסה טובה

נידה וטהרה
המשמעות של מצוות שמירת נידה, היא איסור מוחלט על קיום יחסי מין של האישה עם בעלה, עד שתיטבל במקווה ותיטהר. הפרוש המילולי של נידה הוא ריחוק, על פי דין התורה האישה נחשבת לנידה למשך שבעה ימים ושבעה לילות, מיום בו צפתה לראשונה בדימום. רק לאחר הטבילה במקווה טהרה היא מותרת לבעלה...! וזו המצווה היחידה מבין שלושת המצוות שרק האישה יכולה לקיים...

עוצמתה של האישה לפי התנ"ך
מקומה של האישה ותפקידה כפי שעולה מן המקרא הוא בתבונתה לעשות את רצונה, הגבר בדרך כלל חזק בגופו ופטור מתפקידים דוגמת: הריון, הנקה וטיפול בילדים. הוא נראה כחסון ומבצע לכאורה, האישה היא היוזמת השוקלת והמכוונת. כפי שמעיד הפסוק לעיל מספר מבראשית.
אז עכשיו אחרי שהבנתם את הקשר בין טקס חינה ובין מצוות האישה, הרשו לי להזמין אתכם לביקור בפורטל מיוחד שמוקדש כולו לטקס החינה אותו אני מנהל, אני מקווה שהפורטל יסיע לכם להפיק טקס חינה בעצמכם:

טקס חינה בישראל
נחגג באופן שונה בין עדות ישראל על תפוצתם, ככה תוכלו לקרוא על טקס חינה מרוקאית, טקס חינה של יהודי טריפולי, תוניס, הודו, תימן ואפילו כיצד נחגגת החינה בקרב העולים מקרב יהודי גרוזיה. הסממנים של טקס החינה עשויים להשתנות מעדה לעדה, אך מהות הטקס עוברת בדיוק מופלא כחוט השני בין כל עדות ישראל. כמעט בכל העדות מצאתי את המינהגים הסימבולים שהם למעשה ברכות לחתן והכלה, שמירה מעין הרע והענקת מתנות סמליות כמו זהב שמסמן את העושר וחיים נוצצים. אופן הטקס אף הוא דומה, במרבית עדות ישראל מבוסס הטקס על שירים, ריקודים וכמובן עיסת צמח הכופר ממנו עשויה החינה, יש עדות שמוסיפים נרות על העיסה כסימבוליקה לחיים מוארים ויש מי שמוסיף סוכריות לחיים מתוקים. טקס החינה עובר מדור לדור כמסורת לא כתובה מעין תורה שבעל פה אותה מעבירה האם לילדתה, בטקס החינה המרוקאית נהוג להעביר את שמלת החינה מדור לדור ואפילו יש לשמלה שם מיוחד "כסואה אל כבירה" שמשמעותו השימלה הגדולה, שעוברת משמחה לשמחה בתוך המשפחה.
חתן כלה מטפח את תחום טקסי חינה על מנת לשמר על מסורת עתיקת

 

0 תגובות